fbpx

Predstavljamo vam 5 jednostavnih i kreativnih načina da dobijete više klijenata pred vašim vratima 🙂

Stvaranje novih i zabavnih načina da dođete do svojih klijenata je kao da dolazite sa novim idejama za večeru. Postoji mnogo načina kako možete da napravite hamburger, tako da iznova i iznova možete da pravite iste stvari, zar ne?  Isto se dešava i sa marketinškim idejama. Osećate se kao da ste probali svaki recept koji imate i sada samo ponavljate slične ideje u nadi da ćete postići bolje rezultate.

Vreme je da se izvučete iz vaše marketinške rutine! Predstavljamo vam 5 kreativnih ideja kako da pridobijete više klijenata pred vašim vratima.

  1. Ponudite besplatne savete ili konsultacije

Vašim klijentima omogućite jedan dan druženja sa stručnjakom u vašoj branši.
Ukoliko prodajete odeću, možete dovesti modnog stručnjaka sa kojim vaši kupci mogu da razgovaraju kako bi pronašli savršenu prazničnu haljinu ili da dobiju iskren odgovor na neko pitanje: “Kakva vrsta odeće pristaje mojoj građi?”. Poklonite svakom svom klijentu besplatnu 15-minutnu konsultaciju.

Pozovite svoje klijente putem e-maila, tekstualnih poruka i društvenih medija. Možete osmisliti i poster, koji ćete okačiti na vratima svoje radnje. Na posteru navedite detelje – datum dešavanja, vreme događaja. Takođe, razmislite o davanju neke posebne akcije ili ponude -15% popusta na letnje haljine za vreme tog događaja.

  1. Svojim kupcima ponudite neki ekskluzivni ugovor

Da biste nagradili svoje verne mušterije za njihovu stalnu podršku, napravite neki ekskluzivni ugovor samo za njih. Osmislite neki VIP kupon ili zlatnu kupon karticu, sa kojim će vaše verne mušterije imati -25% popusta od ukupne kupovine ili popust na neke artikle koji nikada nikada nisu bili na popustu.

3. Budite domaćin nekog događaja

U vašoj radnji napravite neki mini događaj, recimo promociju neke nove kafe, hrane, kozmetike i slično, gde će vaše mušterije besplatno moći da isprobaju nove stvari, samim tim i duže se zadrže kod vas, te postoji mogućnost da sigurno kupe neku stvarčicu.

Na primer, ukoliko prodajete dekorativne ukrase za opremanje stambenih prostora, napravite neku radionicu za decu kao što je pravljenje kućice za ptice ili oslikavanje čaša bojama, dok će roditelji za to vreme spokojno razgledati vaš sadržaj u radnji. To je sjajan način da u vašu prodavnicu dođu novi kupci a i izgledi su veći da će roditelji obaviti kupovinu nakon završetka radionice.

  1. Dodajte kupon na vaš web sajt

Ukoliko vaš biznis poseduje web sajt, pretvorite posetioce vašeg web sajta u klijente koji plaćaju tako što ćete ponuditi kupone za kupovinu. Veliki broj korisnika koristi online kupovinu, i to je gotovo siguran način da se klijenti dovedu do vaših vrata.

Kada se posetilac zaustavi na vašem sajtu, pojaviće se pop up ili mala kutija na sredini ekrana koja nudi kupcu neku akciju ili promociju u zamenu za njihovu e- mail adresu. Vašim kupcima možete poslati kupon čim se prijave, kojim će koristiti vaše akcije. Time povećavate promet klijenata a i prikupljate e- mail adrese koje kasnije možete koristiti za slanje ponuda, biltena Ili nekih članaka kupcima.

5 . Kreativni zid 

Knjiga utisaka na zidu u vašoj radnji? Zašto da ne?

Napravite jedan umetnički zid za svoje posetioce. Nabavite krede u boji i zamolite vaše mušterije da na tom zidu nešto nacrtaju, ostave neki lep komentar o vašoj radnji ili uslugama i proizvodima ili se jednostavno potpišu. Nakon toga možete zamoliti vašu mušteriju da napravi neku cool fotku ispred tog zida i da podeli na svojim društvenim mrežama a vi možete napraviti neki vremenski snimak koji pokazuje da crtež ili potpis dobija oblik kroz minut ili dva ili snimite boomerang koji nudi sam Instagram. Nakon toga, i vi to možete podeliti na svojim društvenim mrežama.

Ideja je mnogo, zar ne? 🙂

Postanite Tedy partner već danas i na našem sajtu pročitajte šta vam saradnja sa Tedyjem donosi.